- کد خبر: 7783
- گروه خبری : بورس
- تاریخ انتشار : 13 جولای 2019 10:51
فولاد رتبه نخست صادرات صنایع معدنی
به گزارش مرجع فولاد و متالورژی ، فولاد در صادرات بخش صنایع معدنی و معدن به عنوان رتبه نخست انتخاب گردید.
صنایع معدنی بیش از ۲۵ درصد صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص میدهد که در چند سال اخیر فولاد به عنوان رتبه نخست صادرات در این بخش قرار دارد. دولت دوازدهم تمرکز خود را بر روی صادرات قرار داده است به طوریکه پیش از شروع به کار دولت یازدهم (نیمه ۱۳۹۲) ارزش صادرات فولاد (خام و محصولات) به حدود ۲۰۰ میلیون دلار میرسید، اما اکنون نیزان صادرات فولاد فراتر از چهار میلیارد دلار ارزش صادرات این بخش ثبت شده و در واقع رشد بالغ بر ۲۰ برابر شکل گرفته است.
بر اساس نظرات کارشناسان، وجود شرایط و امکانات ویژه نظیر ذخایر سنگ آهن، انرژی و نیروی کار ارزان سبب شده تا تولید فولاد کشور با مزیت همراه باشد و در بازارهای صادراتی قابل رقابت باشد، چنانچه در داخل کشور رویه صادرات با منع و محدویت روبرو نشود، صادرکنندگان این بخش نسبت به چگونگی راهیابی به بازارهای هدف آگاهند.
دکتر بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران معتقد است: تحریمها نمیتواند تأثیر زیادی بر صادرات بخش معدن و صنایع معدنی کشورمان داشته باشد و با بهره برداری بهینه منابع موجود میتوانیم با چین در بازار فولاد رقابت داشته باشیم.
توانایی صادرات تا مرز ۱۰ میلیون تن فولاد
در صورتی که در سال جاری میزان تولید فولاد کشور به ۲۵ میلیون تن برسد، حداقل امکان صادرات ۱۰ میلیون تن وجود دارد، زیرا با توجه به رکود بازار میزان ۱۰ تا ۱۶ میلیون تن فولاد در بازار داخل مصرف می شود.
دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران پیشتر گفته بود، امروز فولاد ایران از لحاظ قیمتی به عنوان ارزانترین فولاد در سطح جهان محسوب میشود و در بین کشورهای جهان فقط چینیها قادر به رقابت با کشورمان هستند و در واقع میتوان امسال از مزیت صادراتی این بخش به خوبی بهره برداری کرد.
با توجه به آمار وزارت صنعت و معدن ۹ میلیارد و ۲۲۶ میلیون دلار ارزش صادرات بخش معدن و صنایع معدنی بود که جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داد.
«خداداد غریب پور» رئیس هیأت عامل سازمان توسعه ونوسازی معادن وصنایع معدنی ایران (ایمیدرو) فروردین ماه امسال گفته بود، ارزش صادرات زنجیره فولاد با دستیابی به رقم ۴.۱ میلیارد دلار، رتبه نخست را در این بخش داشت.
وی پیش بینی کرد: امسال ارزش صادرات بخش فولاد به ۳.۵ میلیارد دلار برسد و واردات این بخش هم به ۳.۳ میلیارد دلار برسد که نشان دهنده تراز تجاری مثبت است.
پارسال کل تولید فولاد خام (میانی) به رقم ۲۴ میلیون و ۶۷۰ هزار تن رسید که در مقایسه با ۲۱ میلیون و ۸۸۴ هزار تن عملکرد سال ۹۶ رشد ۱۳ درصدی یافت.
فعالان بخش معدن وصنایع معدنی ایران بر این اعتقادند که در زمان تحریم مخاطره صادرات وجود دارد و در واقع هزینه را بالاتر خواهد برد، اما میتوان صادرات را تداوم بخشید و پیش از این معدن و صنایع معدنی تا سطح ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار ارزآوری داشته اند.
مجموع صادرات غیرنفتی پارسال به وزن ۱۱۷ میلیون و ۲۲۸ هزار تن به ارزش ۴۴ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار رسید، سال ۹۶ نیز ۱۳۲ میلیون و ۸۸۲ هزار تن به ارزش ۴۶ میلیارد و ۹۸۲ میلیون دلار بود، مقایسه عملکرد سال گذشته با سال ۹۶ از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۱۲ و ۵.۷ درصد کاهش نشان میدهد.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه رفتارهای خصمانه با مردم ایران، ۱۸ اردیبهشت با صدور فرمان اجرایی، بار دیگر تحریمهایی را علیه بخش آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران اعمال کرد.
صادرات زنجیره فولاد در سال ۹۷ با ۱۷ درصد رشد نسبت به سال ۹۶ به چهار میلیارد و ۱۱۸ میلیون و ۱۱۰ هزار دلار رسید.
اخبار مرتبط
-
آینده روشن صنعت بیمه در بازار سرمایه
-
رویکرد متفاوت بیمه تعاون در مسیر شاخص شدن
-
حمایت سازمان بورس از تشکیل صندوق بازگردانی
-
خبر خوش برای سهام فملی اختصاص ۵۰۰ میلیارد + بیمه
-
مصوبه شورای عالی بورس منع قانونی ندارد
-
درج نماد وسپهر در فرابورس
-
عرضه اولیه پالایش نفت ستاره خلیج فارس
-
عرضه اولیه شرکت توسعه و عمران امید ثامید
-
عرضه اولیه کیا الکترود شرق
-
پذیره نویسی بورس املاک از مهر