- کد خبر: 4783
- گروه خبری : اسلایدر, دنیای اقتصاد
- تاریخ انتشار : 2 آوریل 2019 2:28
گزارش آی اس ام از رانت ۳ هزار میلیارد تومانی در بازار فولاد
به گزارش آی اس ام ، مهندس شهرستانی عضو انجمن فولاد از رانت ۳ هزار میلیارد تومانی در بازار فولاد خبر داد ، شمش فولادی خریداری شده از بورس طبق توافق صورت گرفته قرار بود به میلگرد و تیرآهن تبدیل شود و سبب افت قیمت شود که نه تنها این مهم محقق نشد بلکه با ایجاد اختلاف قیمت شدید رانت بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی در بازار فولاد به وجود آمد.

مهندس شهرستانی با بیان اینکه در سال گذشته، نسبت به سال ۹۶ تولید فولاد در کشور با رشد ۱۵ درصدی همراه بوده است ولی مبیزان مصرف فولاد در بازار فولاد داخلی نسبت به سال ۹۶ با کاهش بیش از ۵ درصدی همراه بوده است.
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه متاسفانه تحریم ها بر صادرات فولاد ایران تاثیرگذار بوده و رسیدن به صادرات فولاد به میزان۱۲ میلیون تن محقق نگردید. در شرایط تشدید تحریم ها و تاثیر آن بر صنعت فولاد کشور، متاسفانه دولت به منظور پایین نگه داشتن قیمت ها علیرغم افزایش نرخ ارز و نابسمانی بازار ارز، با صدور بیش از ۱۵۰ بخشنامه در مدت ۹ ماه مانع بزرگی برای صادرات فولاد ایران بود. در این شرایط فولادسازان که به منظور بهبود شرایط ملزم به صادرات فولاد بودند به ناچار محصولات خود را در بازار بورس عرضه کردند. در بازار بورس نیز قیمت گذاری فولاد به صورت دستوری صورت می گرفت که خود باعث پدید آمدن مشکلاتی گردید.
به دلیل نبود سیستم های نظارتی، خریدارن فولاد در بورس، فولاد را در بازار به قیمت بسیار بالاتر به فروش می رساندند که بر نابسمانی بازار فولاد تاثیرگذار بود.
شمش فولادی خریداری شده در بورس قرار بود به میلگرد و تیر آهن تبدیل شود که ثبات قیمتی را به بازار فولاد برگرداند اما با سودجویی برخی افراد نه تنها این موضوع محقق نشد بلکه اختلاف قیمت، رانت بالای ۳ هزار میلیارد تومانی را هم در این بخش به وجود آورد.
وی تصریح کرد:از طرفی دیگر قیمت های غیر معقول که گمرک برای برگشت ارز صادرات فولاد تعیین کرده بود ترمز صادرات فولاد را کشید به نحوی که اگر کسی ۴۵۰ دلار صادرات انجام داده بود باید ۵۵۰ دلار برمیگرداند.
مهندس شهرستانی با اعلام اینکه به ازای هر تن فولادی که در کشور تولید میشود فولادسازان نیازمند ۱۲۰ دلار ارز هستند، گفت: این ارز صرف تأمین مواد اوایه تجهیز ماشین آلات و خرید الکترود می شود. بر همین اساس تولید ۲۵ میلیون تن فولاد نیازمند حدود ۳ میلیادر دلار ارز است.
وی با اشاره به اینکه به نظر می رسد در سال آینده شاهد کاهش تولید فولاد در کشور باشیم، اظهار داشت: اگر محدودیت های صادراتی در این بخش برطرف نشود تولیدکننده ملزم به کاهش تولید است زیرا در غیر این صورت یک رقابت منفی در بازار داخلی به وجود می آید.
این عضو انجمن فولاد گفت: اگر دولت یک سیاست مناسبی را برای صادرات و تولید فولاد در کشور به کار گیرد به طور حتم تولیدکننده داخلی می تواند سطح تولید خود را به ۲۷ تا ۲۸ میلیون تن فولاد در کشور برساند.
شهرستانی افزود: از مجموع ۲۵ میلیون تن فولاد تولیدی در کشور فقط ۸ میلیون تن فولاد صادر و حدود یک میلیون تن فولاد نیز به صورت غیر رسمی(قاچاق) از کشور خارج شده است.
اخبار مرتبط
-
سامانه سوراخ کاری لیزر
-
ساخت دستگاه جوش لیزر فیبری اتوماتیک
-
تامین واکسن اسپوتنیک با همکاری ماده پژوهان سپهر
-
روش نوین استخراج عناصر نادر خاکی از کانسارهای آهن ایران مرکزی
-
عرضه اولیه پرسپولیس به فرابورس می رود
-
عدم اجرای شیوه نامه قیمت گذاری فولاد
-
روش نوین شرکت دانش بنیان مهندسی ارتعاشات نوآوران پایش در سازهها
-
راه اندازی شبکه اقتصاد دانش بنیان
-
پیش بینی احتمال شروع روند حمایتی بورس
-
ترامپ در آخرین روزها بازهم تحریم صنعت فولاد ایران
-
معرفی رزم حسینی به عنوان وزیر صمت
-
حمایت سازمان بورس از تشکیل صندوق بازگردانی
-
ایران بزرگترین تولیدکننده آهن اسفنجی در جهان
-
دکتر سرقینی به عنوان وزیر صمت به مجلس معرفی می شود
