- کد خبر: 7969
- گروه خبری : خبرهای متالورژی, صنعت و معدن
- تاریخ انتشار : 30 سپتامبر 2019 10:03
سیاست دولت بازار سنگ آهن را به هم ریخت
به گزارش مرجع فولاد ایران ، رییس هیئت مدیره انجمن سنگ آهن ایران به سیاست های دولت در خصوص اعمال عوارض و ممنوعیت صادراتی و تاثیر آن بر کاهش فعالیت معادن اشاره کرد.

مهرداد اکبریان در خصوص بازار سنگ آهن ، ایجاد زنجیره ارزش افزوده فولاد و نحوه عملکرد دولت در این موضوع، اظهار داشت: میزان تولید سنگ آهن در سال ۱۳۹۲، ۴۵ میلیون تن در کشوربود که از این میزان، صادرات سنگ آهن ۲۳ میلیون تن بوده است. در سال ۹۲ با عنوان فرآوری مواد معدنی در کشور، با همراهی دولت و بخش خصوصی تشکل هایی برای ایجاد ارزش افزوده پدید آمد تا ارزش افزوده فولاد به صنایع پایین دست هدایت گردد.
در سال ۹۲تا 97 تمام پتانسیل های حوزه معدن دولتی و خصوصی برای تحقق این نهضتدست به کار شدند که در این مدت میزان تولید سنگ آهن از ۴۵ میلیون تن به ۸۰ میلیون تن افزایش پیدا کرد. تولید کنسانتره و همچنین گندله نیز به ترتیب ۴۵ و ۳۶ میلیون تن رسید.
رییس انجمن سنگ آهن ایران گفت، صادرات سنگ آهن خام از ۲۳میلیون تن به ۷٫۷میلیون تن در سال ۹۷ کاهش یافت بنابراین صنایع داخلی ما در این مسیر حرکت کرد که مواد با ارزش افزوده بیشتری تولید کند. در سال ۹۷ با افزایش تولید سنگ آهن به ۸۰میلیون تن میزان صادرات سنگ آهن کمتر از ۱۰ درصد آن بوده که این موضوع نشان دهنده اثربخشی زنجیره با ارزش افزوده بالا بوده است.
اکبریان در خصوص تمایل تولیدکنندگان سنگ آهن به صادرات به جای عرضه داخلی گفت ، دولت با دخالت در قیمتگذاری زنجیره ارزش افزوده فولاد سبب بروز مشکلاتی در بازار عرضه و تقاضا شد.ما معتقدیم باید این نظارت هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی کارشناسی شده باشد.برای مثال دولت با دخالت در بورس کالا قیمت فولاد را جابجا کرد سپس قیمت مواد معدنی را به قیمت شمش فولادی منوط نمود به نحوی که برای محاسبه قیمت فولاد، از دلار ۸۰۰۰ تومانی استفاده کرد ولی برای حلقه های بعدی زنجیره دلار ۱۱۰۰۰ تومانی ملاک قرار داد.
آشفتگی بازار سنگ آهن با سیاست هیجانی
دولت از ابتدای امسال با بیان مباحثی از جمله اعمال عوارض بازدارنده، ممنوعیت صادرات سبب تهدید واحدهایی شد که محصولات را با برنامه صادراتی تولید کرده بودند . طبیعی است که این فعالین بخش معدن به هر قیمتی شده تلاش میکنند تا محصولات خود را از کشور خارج کنند. با ایجاد هیجان کاذب و وحشتناکی که بواسطه یک سیاست غلط ایجاد شده است باعث برهم ریختن اوضاع بازار داخل شد. همه این عوامل مزید بر علت شد تا آمارهای این شش ماه در بوق و کرنا شود که موادخام معدنی در حالی صادر میشود که کارخانه های تولیدکننده فولاد با ظرفیت خالی در حال فعالیت اند.اما این قضیه بعلت تصمیمات غلط دولت بوده است.
لزوم آزاد سازی قیمت ها توسط دولت
وی با اشاره به اینکه خبرهای خالی بودن ظرفیت فولادسازی کشور که در برخی رسانه ها تا ۷میلیون هم اعلام میشود وجود خارجی ندارد، تنها کارخانهای که با ظرفیت خالی در حال فعالیت است ذوب آهن اصفهان است.آن هم نه ۵ میلیون تن، بلکه ۲میلیون تن است.
معادن بزرگ بخاطر بدرفتاری هایی که بر فضای بازار فولاد کشور حاکم است در حال تجهیز کارخانه های خود جهت تولید فولاد هستند.یعنی خود این شرکت ها در حال ایجاد یک زنجیره موازی زنجیره ارزش افزوده فولاد هستند. ایشان در خصوص آزادسازی قیمت ها گفت: در این صورت بهرهوری کارخانه های تولیدکننده فولاد افزایش خواهد یافت. وارد کردن قیمت فولاد در کمیته تخصصی تنظیم بازار اشتباه بود. این کمیته مکلف به رسیدگی مسائل کالاهای اساسی است.آیا مواد معدنی جزء کالاهای اساسی است که وارد این کمیته شده است؟ ما این مسئله را از طریق ماده ۱۲شورای گفت و گو که میتواند در بخش نامه هایی که اشکال ساختاری دارند پیگیری خواهیم کرد.
اخبار مرتبط
-
تخلف شرکت های تولیدکننده فولاد عرضه اندک
-
قیمت سنگ آهن در بازار جهانی در اوج
-
خبر خوش برای سهام فملی اختصاص ۵۰۰ میلیارد + بیمه
-
ممنوعیت صادرات میلگرد و شمش آهن
-
افزایش قیمت قراضه ترکیه
-
گسترش همکاری فولاد مبارکه و مجتمع صنعتی فولاد اسفراین
-
دکتر سرقینی به عنوان وزیر صمت به مجلس معرفی می شود
-
افتتاح خط تولید سنگ آهن واله در چین
-
بازار بیلت سی آی اس در سکوت
-
تلاش روسیه در حذف دلار در جهت تقویت ارزهای ملی