درآمد زایی ۲۰ میلیارد دلاری صنایع معدنی

به گزارش مرجع فولاد و متالورژی از ایرنا ، معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: سال گذشته مواد معدنی و زنجیره فرآورده‌های مربوط به آن ۲۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد داشته است.

جعفر سرقینی روز گذشته در نشست شورای معادن استان زنجان افزود: با توجه به گستردگی معادن کشور سال گذشته یک و نیم میلیارد تن خاک معدنی در ایران جابه‌جا شده است. وی اظهار کرد: هم‌اکنون در حوزه استخراج مواد معدنی ایران علاوه‌بر تولید نیاز کشور در برخی بخش‌ها تا چهار برابر نیاز تولید و صادر می‌کنیم. این مسوول با اشاره به لزوم حفظ منابع طبیعی، تاکید کرد: این معاونت داوطلبانه برای حفظ منابع ملی، استحصال مواد معدنی سطح یک و ۲ را در پنج استان ممنوع اعلام کرده است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با بیان اینکه معادن در حد توان به نهال‌کاری و جنگل‌کاری در حوزه معادن‌شان اهتمام دارند، گفت: همچنین شورای معادن استان‌ها باید با هر فرد خطاکاری که به‌طور عمد خارج از محدوده مواد معدنی استحصال می‌کند، با قاطعیت برخورد داشته باشد. سرقینی ادامه داد: این تعدی و تخطی از قانون به‌خاطر اینکه ضایع شدن حقوق هستاد میلیون ایرانی و نسل‌های آینده است باید بدون اغماض و رحم برخورد شود تا کسی جرأت تعدی به حق دیگران در این بخش را نداشته باشد.

وی افزود: طبق قانون و به‌خاطر رعایت حقوق روستاییان هیچ ماشین حمل مواد معدنی اجازه ندارد بار اضافی داشته باشد، همچنین بهره‌بردارانی که جاده اختصاصی معدن ندارند باید در ترمیم جادهروستاهای حومه معدن مشارکت جدی داشته باشند.معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت با اشاره به اهمیت و اولویت سلامتی مردم، تصریح کرد: به‌خاطر حفظ سلامتی مردم دو بار تاکنون به جمع‌آوری پسماندهای روی حاشیه زنجان و انتقال آن به‌جای مناسب رای داده‌ایم و انتظار داریم هرچه زودتر این موضوع اتفاق بیفتد. این مسوول با بیان اینکه در این آرا به مالکیت دولتی این پسماندها نیز اشاره شده است، ادامه داد: بهتر است پسماندهای روی زنجان با تصمیم مسوولان استانی به مکانی که مشخص خواهد شد، انتقال یابد.

سرقینی با اشاره به تشکیل دادگاه‌های ویژه معادن در استان زنجان، یادآور شد: تشکیل این دادگاه‌ها بر عهده روسای دادگستری استان‌ها است و تاکنون به غیر از این استان جای دیگری موفق به دریافت مجوز تشکیل دادگاه ویژه معدن نشده است. وجود ۳۳ نوع ماده معدنی از ۷۰ نوع ماده معدنی شناخته شده در ایران، با ذخیره احتمالی بیش از یک میلیارد تن، از ظرفیت‌های قابل‌توجه توان معدنی استان زنجان ست.

منبع

  • اشتراک این خبر در :

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

یک نظر برای “درآمد زایی ۲۰ میلیارد دلاری صنایع معدنی”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *